Pages

23 Ocak 2009 Cuma

Blogger’da etiket bulutu


Aşağıdaki yazı http://www.koodla.com/2008/05/13/bloggerda-etiket-bulutu-gostermek/ sitesinden alınmıştır.

Adım 1

(Eğer blogunuzda etiketler zaten listeleniyorsa bu adımı atlayınız.)
Şu anda blogumuzda etiketler listelenmiyorsa blogger kontrol paneline gidiyoruz, “şablon”a tıklıyoruz, karşımıza gelen ekrandan “sayfa ögesi ekle” bağlantısına tıklıyoruz. Karşımıza gelen yeni pencereden blogumuza etiket gösterme seçeneğini ekliyoruz. Artık blogumuzda etiketler gösterilir durumda. (normal liste şeklinde)

Adım 2

Blogger şablon düzenleme panelinden “HTML düzenle” bağlantısına tıklıyoruz ve “widget şablonlarını genişlet” seçeneği seçili değilse onu seçili hale getiriyoruz.

Adım 3

Şablonumuzun kodları arasından şu kodu buluyoruz:

http://www.koodla.com/2008/05/13/bloggerda-etiket-bulutu-gostermek/

Muhtemelen sonlara doğru olmalı. Bunu bulmak biraz zamanınızı alabilir, pes etmeyin.

Adım 4

Yukarıda bulduğumuz kod bölümünü siliyoruz ve yerine aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz:

http://www.koodla.com/2008/05/13/bloggerda-etiket-bulutu-gostermek/



Opsiyonel adım 5

Şu anda blogunuza baktığınızda bir etiket bulutunu görüyor olmanız lazım. Eğer bulutun içerisindeki etiketlerin font büyüklüğünden ya da küçüklüğünden şikayetçiyseniz, kodun içerisindeki değiştirilebilir alanları değiştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri kodun içerisine yorum olarak ekledim. Ayrıca o bölümden bir etiketin gösterilmesi için gereken alt limiti veya o etikete sahip yazı sayısının etiketin yanında parantez içerisinde gösterilip gösterilemeyeceğini de ayarlayabilirsiniz.

Sonuç

Bu eklentiyi hazırlayan geliştirici ise Raymond May Jr. Web sitesi ise http://www.compender.com/ Benim yaptığım ise başlığı ve yorumları Türkçeleştirip, kullanıcının değiştirebileceği alanları biraz daha öne çıkarmak oldu.
İyi günlerde kullanın.

3 yorum:

NİSANUR dedi ki...

s.a.verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,Allah'a emanet olun.

Unknown dedi ki...

GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜRLER BÖYLE BİRBİRMİZE YARDIM ETMEMEİZ ÇOK HOŞUMA GİDİYOR BEN ÇOK ZORLANMIŞTIM ŞABLON DEİŞTİRİRKEN BLOG AÇARKEN ÇOK SAOL

umut dedi ki...

teşekkürler

Labels