Pages

31 Ocak 2012 Salı

Çay kahve bahane etkinliği için Kelebek Pasta



27 Ocakta kızım Zeynep Zahide 2 yaşını bitirdi..
bu sene pastayı kendim yapmaya çalıştım acizane.



Malzemeler:
Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1+1/2 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
İç kreması:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası
  • 2 su bardağı süt
  • bir paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
Üstüne:
  • Yaklaşık üç paket krem şanti (üzerindeki tarife göre hazırlanıp soğutulmuş
  • Süslemek içi değişik şeker çeşitleri
  • Arzuya göre gıda boyası (ben kullanmadım)
Yapılışı:
  1. Önce kremayı hazırlayın. Bunun için orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın.
  2. Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.
  3. Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.
  4. Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın.
  5. Keki hazırlamak için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
  6. Unu, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip düşük hızda karıştırın.
  7. Sıvıyağıda ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
  8. Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Önce katlarını oluşturmak için ortadan enlemesine ikiye kesin. İç kremasını koyup üstüne kapatın. (Eğer kekiniz yeterince yüksekliğe sahipse keki iki kere kesip üç katlıda yapabilirsiniz)
  9. Daha sonra 1. şekildeki gibi ortadan kesip yarım parçaların yerlerini değiştirin.
  10. 2. şekildeki yeşil kısımları kesin. Kekleri alüminyum folyo ile sarılmış kare bir kartona yerleştirin. Yerleştirirken kelebek kanatlarını hafif eğerek daha kelebeğe benzetin.
  11. Üstünü tercihen spatula yardımı ile her tarafını kremşanti ile kaplayın. Kremşantinin bir kısmını ayırın.
  12. İstediğiniz şekillerde şekerlerle süsleyin.
  13. Kullanıyorsanız kremşantiye kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyin. Krema sıkma torbasına yıldız uç takıp kremayı doldurun.
  14. PAstanın alt kısımlarını minik çiçeklerle kaplayın. Arzu ederseniz üst köşelerinden kontürler geçebilirsiniz. (fotoğrafa bakın)

8 yorum:

Emine Kaya dedi ki...

Canım tatlım herşey çok güzel blogunda da yazıların çok küçük gözlerim çok yoruldu..
Tarifini yayınladıktan sonra okuyabildim ama harika bir pasta teşekkür ederim..
6 şubata kadar ev sahibesi benim yeni tariflerini bekliyorum..
Ellerine emeğine sağlık..

Haydi mutfağa dedi ki...

çok sağolun, ben yazıları farketmemiştim.hemen düzeltti,m

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

emeklerine sağlık canım pastan çok şirin:),kızının yeni yaşını kutluyorum:))

ELİF dedi ki...

Çok güzel olmuş canım, nefis bir pasta hazırlamışsın. Ellerine sağlık. Sevgiler...

canan dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

canan dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık..

Ays dedi ki...

Zeynep kızımıza hayırlı, sağlıklı, mutluluğun daha fazla yaşanacağı bir ömür diliyorum.
Allah sizlere bağışlasın onu:)

Pasta ayrıca çok güzel görünüyor.
Ellerinize sağlık:)

Ays.

anne eli gibi dedi ki...

çok şık bir pasta olmuş ellerine sağlık,iyi haftalar..

ekmek

Labels