Pages

14 Ocak 2012 Cumartesi

Ispanak Salatası






Facebookta Metin Karabaşoğlunun bir sözüyle karşılaştım ve çok hoşuma gitti, sizlerle paylaşayım:

"Eşinin yüzüne bakıp, "seni eşim olarak yaratan rabbime şükürler olsun" diyebiliyorsa; annesinin yüzüne bakıp, "seni annem olarak yaratan rabbime şükürler olsun" diyebiliyorsa; babasının yüzüne bakıp, "seni babam olarak yaratan rabbime şükürler olsun" diyebiliyorsa; çocuklarına bakıp "çocuklarım olarak sizi yaratan rabbime şükürler olsun" diyebiliyorsa; arkadaşlarına bakıp "böyle arkadaşlar yarattığın için şükürler olsun ya rab!" diyebiliyorsa; ufkun alabildiği kadar dünyaya bakıp "evimiz olarak böyle bir dünyayı bize hazırlayan rabbü'l-alemîne şükürler olsun" diyebiliyorsa; hele bir de sıhhati yerindeyse, dünya nimeti olarak başka daha ne isteyebilir, neyin derdine düşebilir ki insan? ya rabbi! şükrümüzü arttır! "



Bu salatayı yapalı epey zaman oldu ve eklemeyi unutmuşum. Tarif portakal ağacından...


Malzemeler:
  • 300gr ıspanak yaprağı,  ayıklanmış ve yıkanmış (saplarını kullanmıyorsunuz)
  • 3 adet büyük boy patates, haşlanmış
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (  ben normal yoğurtla yaptım)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* eğer süzme yoğurt yoksa 500gr yoğurdu kağıt havlu serili bir eleğe koyup bir gece buzdolabında süzdürün.
Hazırlanması:
  1. Ispanakları mutfak robotunda kıyın. Haşlanmış patatesleri ezin.
  2. Yoğurt ve mayonezi karıştırın. Patatesleri ilave edip iyice karıştırın. Kıyılmış ıspanakları karışıma ekleyin.
  3. Tuzunu ve yağını da ilave edip servis tabağına alın. Dilerseniz salatanızı nane yaprağı ile süsleyin.

1 yorum:

ELİF dedi ki...

Söz çok hoş, gerçekten binlerce şükür etsek az. Ispanaklı salatayı çok severim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)

ekmek

Labels