Pages

29 Eylül 2009 Salı

İslim Kebabı



Ramazanda annemle islim kebabını yapmayı denedik.

Tarif büyük görümcem Zeliha abladan.

Yalnız pişmeden önce fotoğraflamıştım. Piştikten sonra fotoğraflamayı unutmuşum.

Özellikle babam çok beğendi. Yapmanızı tavsiye ederim.

İslim Kebabı

Malzemeler:

4-5 ince uzun patlıcan

4-5 adet biber

3-4 adet domates

köfte için malzemeler:

yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2-3 dilim ekmek içi
tuz
nane

sos için:


2-3 domates rendesi

sıvıyağ
su
tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı soyulur.Uzunlamasına 2 ye bölünür. Tekrar 2 dilim ortadan kesilir. Dilimler tuzlu suda bekletilir.

Köfteyi hazırlanır. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurulur. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlanır. Kızartılır.

Patlıcanlar da kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.

Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirilir. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatılır. Kebabı fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırılır

Sosu için domatesleri soyup rendelenir. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürülür, suyu ilave edip kaynatılır. Tuzunu da ekledikten sonra tepsideki kebaba dökülür, 200C'de pişirilir.

3 yorum:

GeCe dedi ki...

yemekten fotoğraf çekmeyi unuttun dimiii harika görünüyor pek yapmadım ama bende çok severim

tugbatugba dedi ki...

patlıcan sevmesem de islim kebabını severim :)) ellerinize sağlıkk...

CaFeminel dedi ki...

Banner değişim programımıza katıldığınız için teşekkürler. Bannerınız hem blogumuzda hem sitemizde yayınlanmaktadır..

ekmek

Labels