Pages

29 Aralık 2008 Pazartesi

İrmik Helvası


Bu tarifi "Diyalog Yemekleri" arkadaşımızdan aldım. İyi ki denemişim.Eşimle bayıldık. Ölçüler 2 kişiliktir.
1 bardak irmik
1 bardak şeker
1 bardak su
1 çaybardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
1 kaşık dolmalık fıstık ( evde dolmalık fıstık olmadığından ceviz ekledim)


Yağı,fıstıkları,irmiği derin bir tencereye alın.
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak kavurun.
Bir küçük tavada da şeker ile soğuk suyu birbirine karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.( ısıtılmayacak)
Fıstıklar ve irmik kahverengi bir hal alana kadar kavurmaya devam edin.
İyice kavrulunca hazırladığınız şekerli su karışımını boşaltın,suyu çekene kadar bir iki kere karıştırın.
Ateşten alarak biraz demlendirin.
Küçük kaselere doldurup,tatlı tabaklarına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ekmek

Labels