Pages

23 Kasım 2011 Çarşamba

Oktay Usta tarifiyle karışık pizza




Malzeme :


500 gr. un


1/2 çay b. çiçek yagi


1/2 pk. yas maya


1 çorba k. toz seker


1 tatli k. tuz


yeteri kadar su





Sos için :


1 çorba k. salça


2 domates


1 tatli k. kekik


az miktarda taze veya kuru feslegen


2 çorba kasigi zeytinyagi





Harci için :


1 çorba k. rendelenmis kasar peyniri


4 yesil biber


istege göre  sucuk, yesil zeytin, mantar, domates, vs.





Unumuzu karistirma kabina aliyoruz... Ortasini havuz gibi açiyoruz. Yas mayayi, yagi ve suyu ekliyoruz. Unun üzerine tuzu ve sekeri serpiyoruz. Önce sivilari karistiriyoruz. Alabildigi kadar su ekleyip yoguruyoruz. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz. 5dk. kadar hamuru dinlendiriyoruz. Bezelere bölüyoruz... Merdaneyle açiyoruz ve yaglanmis firin tepsisine aliyoruz...





Sos : Bir karistirma kabina salçayi alip, domatesi rendeliyoruz. Kekik, geslegen, zeytinyagi ve tuzunu koyup çirpma teliyle karistiriyoruz.


Kasikla hamurun üzerine döküp esit bir sekilde yayiyoruz...


Onun üzerine kasari ve istenilen malzemeleri dograyip serpiyoruz ve 5 dk. kadar mayalanmasi için pizzamizi bekletiyoruz. Önceden isitilmis 180°C'lik firina veriyoruz. Ortalama 10-15 dk. pisirdikten sonra, pizzamiz hazir hale geliyor...


Afiyet olsun !!!
Tarif Oktay ustanın yemek kitabından

2 yorum:

Şirince Tatlar dedi ki...

pizzaya bayılırım ellerine sağlık nefis görünüyor canım..

LeylaK dedi ki...

seviyorum böyle mini mini şeyleri :) bu da harika olmuş. ellerine sağlık.

Leyla'nın Kahve Dükkanı

Labels