Pages

5 Mayıs 2009 Salı

Konya Gezisi




Haftasonu Konyadaydık.Konyada oturan teyzemlere 2 gün misafir olduk.Mevlana'nın türbesini ve şehitlik müzesini gezdik.Güzel bir haftasonu oldu.
Teyzem bize nefis bir sofra hazırladı.
Krepli tavuk yemeği çok hoşuma gitti.Tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. ( Ölçüler göz kararıdır.)
Önce kuşbaşı tavuklar soğan ile yağda kavrulur.Salça veya domates eklenip pişirilir.Kekik,karabiber ve tuz eklenir.
Bir kapta yumurta,süt ve un çırpılır.Kek kıvamında bir hamur edilir.Tavada yağ kızdırılıp hamur kaşık ile dökülür.
Hazırladığımız kreplerin içine ılıklaştırdığımız tavuklar eklenir.Zarf gibi kapatılır.Üzerine kaşar peynir ,domates ve biber koyulup kürdanla sabitlenir.
Afiyet olsun.

4 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

hoş biyemek olmuş afiyetler olsun.konyada çok hoş biyer ben mevlanaya girince saatlerce çıkmak istemiyorum dogrusu.

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Ben bu krepli tavuğa bayıldım. Eminim çok lezzetli olmuştur. Davet sofraları için çok şık bir sunumu var. Tarif defterime yazıldı kendileri. Sevgiler.

papatya dedi ki...

ilginç bi yemek afiyet olsun size bide konya gezisi süper gercekten güzel şehir değilmi ben hiç görmedim ama izlediğim kadarıylada hayran oldum

Adsız dedi ki...

tam da ne pişirip yesek diye düşünürken bu şahane şeyi gördüm... şimdi benim kıza yalvarıyordum gidip malzeme alması için eşim aradı ..ona sipariş verdim gelsin hemen yapıcam çok teşekkürler tarif için...sevgiler

Labels