Tarifi yemekgünlüğüm bloğundan aldım. Yemekgünlüğüm güvenerek yemek tarifi aldığım bir blog...
Eşim daha çok kol böreğine benzetse de ben beğenerek yedim :))
Malzemeler:
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
1 litre et suyu ( ben normal su kullandım)
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırılır.
Yufkaların hepsi üst üste yayılır ve ortadan ikiye kesilir. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlanır, kıyısına iç harçtan boydan boya koyulur ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarılır. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesilir.
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestikleriniz dizilir. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulanır. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürülür.
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlanır.
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirilir Tepsi tekrar fırına verilir.
Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletilir.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlanır. Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlanır.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapılır.
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
1 litre et suyu ( ben normal su kullandım)
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karıştırılır.
Yufkaların hepsi üst üste yayılır ve ortadan ikiye kesilir. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlanır, kıyısına iç harçtan boydan boya koyulur ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarılır. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesilir.
Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestikleriniz dizilir. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulanır. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürülür.
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlanır.
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirilir Tepsi tekrar fırına verilir.
Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletilir.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlanır. Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlanır.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapılır.
8 yorum:
kolay ve leziz bir tarif ellerine sağlık
ellerinize sağlıık , bende arkadaşımda yemiştim bu mantıdan ve bayılmıştıım bigün kendimde denicem inşaAllah Ç:)
Mantı açmayı bilmeyenler ve nefsini körlemek isteyenler için bulunmaz bir tarif bence. Diğer tariflerinizde olduğu gibi bunuda denemekte fayda var. Sevgiler.
eminim süper tadı vardır , afiyet olsun kilo olmasın inşlh :))
hatice
blogunuzu gezdim ama izlemeye alsam mıı almasam mı karar veremedim ,kilo yapar bu blog insanda:))) ellerinize sağlık;)
hmmm, cok guzel, ellerine saglik canim.
Ellerinize sağlık harika görünüyor.
Sevgiler...
teşekkürler arkdaşlar
denemenizi tavsiye ederim
Yorum Gönder