Pages

22 Eylül 2007 Cumartesi

Fırında beşamel soslu tavuk


içindekiler:

750 gram tavuk eti (göğüs)

750 gram havuç

750 gram patates

750 gram bezelye (konserve)

beşamel sos için

1 litre süt 1.5 çorba kaşığı köri (baharat) 1 su bardağı un 150 gram margarin karabiber tuz 200 gram kaşar peyniri

Yapılışı

Patatesleri ve havucu küp küp doğrayıp haşlayın, tavuğu haşlayıp didikleyin. Bu malzemelerin hepsini harmanlayıp, bir kapta bekletin.

Beşamel sos için tencereye yağı alın, unu ilave edip kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak top olmasını önleyin. Köriyi, karabiberi, tuzu ilave edin ve karıştırın. 5 dakika bu şekilde pişirin. Beşamel sosu, daha önce hazırlamış olduğunuz karışıma dökün. Karıştırıp bir tepsiye yayın. Üzerine kaşar peynirini rendeleyip, daha önce kızdırmış olduğunuz fırına koyun ve üzerini kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

4 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Merhaba gamzeynel,
ellerinize sağlık!
Aramıza ve Ramazan etkinliğine katılmanıza çok memnun oldum.
Tekrar görüşmek dileğiyle
sevgiler

Esra ve Zerrin dedi ki...

Merhabaaaa.

Hoşgeldiniz.. Fotoğraflarınızı zaten takip ediyorum. Buralarda görmek sizi sevindiric..

Sımmsıcak sevgiler...

Diğer blog sahipleri yorum yazamıyor blogunuza.. Ben kevgir adı altında yazıyorum..

Zerrin - misss

http://misss.blogcu.com

nino dedi ki...

firinlanmis yaz salataniz nefis bu yemekte sevgiler

Haydi mutfağa dedi ki...

ayseyaman,esra ve zerrin,nino çok teşekkür ederim.

esra ve zerrin bloğuma sizce neden yorum yazılamıyor? yeni olduğum için sorunu bulamadım.

herkese sevgiler...

ekmek

Labels