·
Oktay usta usulü pamuk gibi revani
Malzemeler
.
· 4 Yumurta
1 Su B. Toz şeker
1 Su B. İrmik
2 Corba K. Tereyağı
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Su B. Un
ÜZERİ İÇİN:
1 Su B. Hindistan Cevizi
1 Corba K. Kakao
Kaymak
ŞERBETİ İÇİN:
4 Su B. Su
3,5 Su B. Toz şeker
Yarım Limon
1 Su B. Toz şeker
1 Su B. İrmik
2 Corba K. Tereyağı
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Su B. Un
ÜZERİ İÇİN:
1 Su B. Hindistan Cevizi
1 Corba K. Kakao
Kaymak
ŞERBETİ İÇİN:
4 Su B. Su
3,5 Su B. Toz şeker
Yarım Limon
İlk olarak şerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz. Erimiş tereyağı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz. Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağına alıyoruz. Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karıştırıyoruz. Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz. Çemberleri çıkartıyoruz. Kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder