Pages

9 Ocak 2014 Perşembe

Ev yapımı lor peyniri





Malzemeler:
  • Yoğurt ve su (ayran yapılacak)
  • Tuz
  • Çörekotu ( isteğinize bağlı )

Yapılışı :

evde çok yoğurdum vardı, nasıl degerlendirsem diyordum. aklıma peynir yapmak geldi 

önce yoğurt ayran yapılarak tencereye koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocak kısık ateşte  bir iki dakika kaynatılıp ocaktan alınarak 40-45 dk dinlendirilir daha sonra temiz bir bez torbaya alınıp süzgece konularak iyice süzülmesi sağlanır ( ben bir kaba süzgeci onun içine de bez torbayı koydum ve üzerine de tencere koydum)

Biraz süzülünce tuz ve çörek otu ilave edip bezin ağzını sıkıca bağlatıp tekrar süzmeye bırakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

ekmek

Labels