Malzemeler:
- Yoğurt ve su (ayran yapılacak)
- Tuz
- Çörekotu ( isteğinize bağlı )
Yapılışı :
evde çok yoğurdum vardı, nasıl degerlendirsem diyordum. aklıma peynir yapmak geldi
önce yoğurt ayran yapılarak tencereye koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocak kısık ateşte bir iki dakika kaynatılıp ocaktan alınarak 40-45 dk dinlendirilir daha sonra temiz bir bez torbaya alınıp süzgece konularak iyice süzülmesi sağlanır ( ben bir kaba süzgeci onun içine de bez torbayı koydum ve üzerine de tencere koydum)
Biraz süzülünce tuz ve çörek otu ilave edip bezin ağzını sıkıca bağlatıp tekrar süzmeye bırakabilirsiniz.
1 yorum:
ay çok kolaymış bu, tuzsuz lor peyniri ihtiyacım için süper :)
Yorum Gönder