Pages

26 Eylül 2010 Pazar

25 Eylül 2010 Cumartesi

Tava Böreği

Bu böreği Ramazan'da  sahurda birkaç kere yapmıştım.

Bir türlü eklemek nasip olmadı. Yumuşacık ve leziz bir börek...


Tarifi  http://mutfakmelegi.blogcu.com/tava-boregi/570322  arkadaşımızdan aldım.


 Malzemeler:
      2 yufka

      2 yumurta

     1 çay bardağı sıvı yağı

          1/2 çay bardağı süt

      1/2 çay bardağı yoğurt

       İç harcı:


* Tarifte sosis ve sucuk vardı ben eklemedim.

    beyaz peynir

    kaşar peyniri

       Yapılışı:

          Yumurta bir kapta çırpılır,içerisine süt,sıvı yağı ve yoğurt ilave edilir karıştırılır.Yağlanmış tavaya yufka serilir 2.yufkadanda parçalar koparılıp serilir(alt taban ince olmasın diye),sosun yarısı dökülür.Kalan yufkadan üzerine konur.İçharcı serpiştirilir ve kalan sos dökülür.

      Kenardan sarkan kısımları üste kapatalım ve orta hararetteki ateşte pişirelim.(Bir tarafı yaklaşık 5-10 dakika arası pişiyor)Tabak yardımıyla ters çecirip diğer tarafıda pişirelim ve gerekirse margarin veya tereyağıyla yağlayalım yumuşak olması için.

2 Eylül 2010 Perşembe

Un Helvası



Tarifi devlatşah arkadaşımızdan aldım.
Tereyağı teflon tavada eritilir.
Un ilave edilerek kavrulmaya başlanır.
Rengi açık kahve rengine dönene kadar devamlı karıştırılarak, kısık ateşte kavrulur
Kaynar su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
Suyunu çekince -ki hemen çekiyor- yavaş yavaş şekeri ilave edip iyice karıştırılır.
Altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.

ekmek

Labels