Pages

2 Eylül 2010 Perşembe

Un Helvası



Tarifi devlatşah arkadaşımızdan aldım.
Tereyağı teflon tavada eritilir.
Un ilave edilerek kavrulmaya başlanır.
Rengi açık kahve rengine dönene kadar devamlı karıştırılarak, kısık ateşte kavrulur
Kaynar su ilave edilip karıştırılmaya devam edilir.
Suyunu çekince -ki hemen çekiyor- yavaş yavaş şekeri ilave edip iyice karıştırılır.
Altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.

3 yorum:

ARZU dedi ki...

Ellerinize sağlık....

banuca dedi ki...

Çoook severim. Bazen tatlı krizim tutar, hazırda birşey yoksa hemen bunu yaparım, mmmm....canım çekti, ellerine sağlık, afiyet olsun:)

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık. un helvasını çok severim.
bende sizleri bloguma beklerim. daha yeniyim.
http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/

Labels