Pages

29 Eylül 2009 Salı

İslim Kebabı



Ramazanda annemle islim kebabını yapmayı denedik.

Tarif büyük görümcem Zeliha abladan.

Yalnız pişmeden önce fotoğraflamıştım. Piştikten sonra fotoğraflamayı unutmuşum.

Özellikle babam çok beğendi. Yapmanızı tavsiye ederim.

İslim Kebabı

Malzemeler:

4-5 ince uzun patlıcan

4-5 adet biber

3-4 adet domates

köfte için malzemeler:

yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2-3 dilim ekmek içi
tuz
nane

sos için:


2-3 domates rendesi

sıvıyağ
su
tuz

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı soyulur.Uzunlamasına 2 ye bölünür. Tekrar 2 dilim ortadan kesilir. Dilimler tuzlu suda bekletilir.

Köfteyi hazırlanır. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurulur. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlanır. Kızartılır.

Patlıcanlar da kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır.

Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirilir. İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatılır. Kebabı fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırılır

Sosu için domatesleri soyup rendelenir. Biraz sıvıyağ ile tavada öldürülür, suyu ilave edip kaynatılır. Tuzunu da ekledikten sonra tepsideki kebaba dökülür, 200C'de pişirilir.

10 Eylül 2009 Perşembe

Gül Tatlısı


Babamlara iftara giderken bu tatlıdan yaptım. Herkes çok beğendi.Bu ölçünün yarısını yaptım.Yaklaşık 30 tane çıktı.

Tarif yeşilkividen

MALZEMELER:

  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin
  • 5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın)
  • 1′er pkt kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Kıvamı İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • bir kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya veirmii güzelce karıştırın.

Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamnada hamuru karıştırın.

Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.

Hamuru 5 dakika dinlendirin.

Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın.Açarken hamuru mümkün olduğu kadar ince açın ki hamurlaşmasın.

Çaydanlık kapağı ile ( ben çay bardağı ile yaptım ) daireler kesin

Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın.( ben bu aşamada http://meyvesepeti.blogcu.com/gul-tatlisi_2042377.html bloğundaki anlatılan şekilde yaptım)

Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun.

Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın.

Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın.

Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın.

Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün.

Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin.Hamur ve şerbet sıcak olacak.





ekmek

Labels