Pages

18 Ağustos 2008 Pazartesi

Baharatlı Biftek


Malzemeler:

Yarım kilo dana biftek
1 büyük baş kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
1.5 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Önce bir tencereye sıvı yağı aktarın.
Biftekleri yağda suyunu salıp çekene kadar arkalı önlü pişirin.
Pişirdikten sonra biftekleri bir kenara tabağa aktarın.
Soğanları, sarımsakları ve biberleri yemeklik doğrayın.
Soğan ve biberleri yağda kavurun.
Salçasını ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra kırmızı biberini, kekiğini ve tuzunu ilave edin.
Bu salçalı sosu da bir başka kaba aktarın.
Daha sonra aynı tencereye bir sıra biftek bir sıra baharatlı sostan ilave ederek sosu ve biftekleri bitene kadar tencereye dizin.
Sıcak suyunu ilave edin. Bu şekilde 15 dakika kaynatın.5 dakika yemeği dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.

tarif: http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/03/baharatli_bftek.html

13 Ağustos 2008 Çarşamba







Geçen hafta Salı günü önce eşimin memleketi Tosya'ya gittik.Orda 2 gün kaldıktan sonra benim memleketim Abanaya gitmek üzere yola çıktık.





Önce Kastamonuya uğradık. Şeyh Şaban-ı Veli nin türbesini ziyaret ettik.








sonra memleketim Abana'ya geçtik.Orda da 2 gün kaldık.Deniz çok soğuk olduğu için denizde fazla duramadık. 4-5 günlük kısa ve güzel bir tatildi..

1 Ağustos 2008 Cuma

Bezeli Soğuk Tatlı






120 gr beze


2 poşet kremşanti


2 su bardağı süt


1 su bardağıceviz veya fındık


damla çikolata


Sosu:

vişne,çilek veya böğürtlen


göz kararı pudra şekeri






önce bezeler küçük küçük ufalanır. ceviz ya da fındık eklenir.arzuya göre damla çikolata da eklenir.başka bir kapta 2 su bardağı süt ve 2 poşet kremşanti çırpılır.karışıma eklenir.


plastik derin bir kaba poşet yayılır.bu karışım dökülür.buzlukta 2-3 saat bekletilir.


sosun yapılışı:

arzu ettiğiniz meyve ve göz kararı pudra şekeri rondodan geçirilir.

tatlı buzluktan çıkınca üzerine sos dökülür.


ekmek

Labels