Pages

22 Kasım 2008 Cumartesi

Karnabahar kızartma



Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
sıvıyağ(kızartmak için)
1 limon
Süslemek için

1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Nane
Hazırlanışı
Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür.
Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 10-15 dakika haşlanır.(Limon karnabaharın kokusunu alması için)

Süt, yumurta ve un çırpılır. Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır.
Yoğurt çırpılır. Sarımsak rendelenip ilave edilir. ( ben sarımsak katmadım) Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir.( bu aşamayı da yapmadım. sadece yoğurt üzerine pulbiber ve nane serptim)
Karnabaharlar servis tabağına alınır. Üstüne yoğurt dökülür. Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir .
Afiyet olsun.

7 yorum:

Düğme Bay'la BinbirçeşniHayat dedi ki...

mmmmm nasıl canım cektı..bizim evdede bu sekılde yapılır ama bana dokunuyor kızartmalar..yıyemıyoruz malesef:(
ellerıne saglık..
sevgılerımle..

GeCe dedi ki...

ay en sevdiğim yemeklerden biri ben sarımdaklı çok severim harika görünüyor benim de canım çektiiii

Virgo dedi ki...

BENİMDE EN SEVDİĞİM YİYECEKLERDEN BİRİ ANNEM NEFİS YAPAR(TABİKİ SARIMSAK SOSLU MÜKEMMELLL

diyalogyemekleri dedi ki...

çok severim ama karnabahar bizim evde o kadar az pişer ki..eşim yüzünden tabi..ellerine sağlık.slmlar

KARDELEN dedi ki...

çok pratik bir lezzet çok ta hoş ellerinize sağlık

orgueli dedi ki...

Bende çok severim karnıbahar kızartmasını ellerine sağlık.

akasyakokusu dedi ki...

Bizim evde büyük oğlum hariç hepimizin sevdiğidir karnabaharın kızartması..
Başta kızım..
Ellerine sağlık bol limon sıkıp yiyorum hemen.

ekmek

Labels