Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
sıvıyağ(kızartmak için)
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
sıvıyağ(kızartmak için)
1 limon
Süslemek için
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Nane
Hazırlanışı
Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür.
Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 10-15 dakika haşlanır.(Limon karnabaharın kokusunu alması için)
Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 10-15 dakika haşlanır.(Limon karnabaharın kokusunu alması için)
Süt, yumurta ve un çırpılır. Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır.
Yoğurt çırpılır. Sarımsak rendelenip ilave edilir. ( ben sarımsak katmadım) Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir.( bu aşamayı da yapmadım. sadece yoğurt üzerine pulbiber ve nane serptim)
Karnabaharlar servis tabağına alınır. Üstüne yoğurt dökülür. Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir .
Afiyet olsun.
tarif http://lezize.blogspot.com/2006/04/karnabahar-kzartma.html sitesinden alınmıştır.
7 yorum:
mmmmm nasıl canım cektı..bizim evdede bu sekılde yapılır ama bana dokunuyor kızartmalar..yıyemıyoruz malesef:(
ellerıne saglık..
sevgılerımle..
ay en sevdiğim yemeklerden biri ben sarımdaklı çok severim harika görünüyor benim de canım çektiiii
BENİMDE EN SEVDİĞİM YİYECEKLERDEN BİRİ ANNEM NEFİS YAPAR(TABİKİ SARIMSAK SOSLU MÜKEMMELLL
çok severim ama karnabahar bizim evde o kadar az pişer ki..eşim yüzünden tabi..ellerine sağlık.slmlar
çok pratik bir lezzet çok ta hoş ellerinize sağlık
Bende çok severim karnıbahar kızartmasını ellerine sağlık.
Bizim evde büyük oğlum hariç hepimizin sevdiğidir karnabaharın kızartması..
Başta kızım..
Ellerine sağlık bol limon sıkıp yiyorum hemen.
Yorum Gönder