Pages

23 Haziran 2008 Pazartesi

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 26 - Semizotu salatası




Malzemeler:

Bir demet semizotu

Bir demet dereotu

2-3 diş sarımsak

1 salatalık

Zeytinyağı, tuz


Yapılışı:

Semizotu temizlenir ve iyice yıkanır. Yıkanan semizotlarının yaprakları koparılarak büyük bir kâseye konur. İnce ince kıyılmış dereotu ve ince doğranmış salatalık semizotuna ilave edilir. İnce kıyılmış sarımsak yoğurda katılır. Yoğurt iyice karıştırılır. Bu karışım semizotunun üzerine dökülür. Tuz ve zeytinyağı ilave edilir. Salata karıştırılır ve servis yapılır.


tarif : http://genclik.zaman.com.tr/?bl=17&hn=1512


Afiyet olsun.

2 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Arkadasim ellerine saglik semizotu salatan sahane olmus,yemede yaninda yat,etkinlige katildigin için çok tesekkur ediyorum...canim etkinlik 13 temmuz'a kadar suruyor dilersen baska tariflerle de katila bilirsin,beklerim.Ayrica kandil mesajin için tesekkur ediyorum,tarif yayinlandi diye haber birakmayinca,tesadufen kandil mesajini okuyup geldim v gordum pdcs 26 baslik atilmis,yada haber verdin ben gormedim eyer oylese kusuruma bakma canim,tarif çok olunca sasirmis olabilirim)) her zaman beklerim,hayirli kandiller,optm.


AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

yapraksarma dedi ki...

ETKİNLİĞE DAVET
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca http://www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com/adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

Labels