Pages

8 Mayıs 2008 Perşembe

Açma



AÇMA


Malzemeler:


3 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tozşeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 yaş maya

1 çorba kaşığı tuz

Aldığı kadar un



Önce aygazda süt,şeker,sıvıyağ ılıtılır. Aygaz kapatılıp maya eklenir.Maya kaşık yardımıyla eritilir. Geniş bir kaba dökülür , un ve tuz eklenir, yoğrulur. Hamur haline gelince üzeri kapatılıp ( ben poşete sarıyorum,üzerine sofra bezi örtüyorum ) 1 saat bekletilir.


Fırın yağlanıp açmalar şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir.

Önceden ısınan 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyetle yenilir.



Afiyet olsun...


2 yorum:

Bir Anne dedi ki...

Ooff, yumusacak, misler gibi. Ellerine saglik canim.

Saliha dedi ki...

MMMMM OLSADA YESEK..ELLERINIZE SAGLIK

Labels