AÇMA
Malzemeler:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Önce aygazda süt,şeker,sıvıyağ ılıtılır. Aygaz kapatılıp maya eklenir.Maya kaşık yardımıyla eritilir. Geniş bir kaba dökülür , un ve tuz eklenir, yoğrulur. Hamur haline gelince üzeri kapatılıp ( ben poşete sarıyorum,üzerine sofra bezi örtüyorum ) 1 saat bekletilir.
Fırın yağlanıp açmalar şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir.
Önceden ısınan 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyetle yenilir.
Afiyet olsun...
2 yorum:
Ooff, yumusacak, misler gibi. Ellerine saglik canim.
MMMMM OLSADA YESEK..ELLERINIZE SAGLIK
Yorum Gönder