Pages

29 Şubat 2012 Çarşamba

Fırında kabak tatlısı



“O takva sahipleri ki bollukta ve darlıkta Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da böyle güzel davranışta bulunanları sever.” (Âl-i İmrân suresi, 134)
  tarif buradan
Malzemeler
  • 1 kg.balkabağı
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3-4 tane karanfil
 Yapılışı:
  • Kabak dilimlerini  iri parçalar halinde doğrayıp,tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde dökün
  • Aralarına karanfil ve parça tarçınıda koyun.
  • Üzerini folyoyla kapatıp,10 dakika kadar sıcak fırında biraz sulanması için bekleyin.
  • Folyoyu alıp,suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Üzerine arzuya göre ceviz ve tarçın döküp servis yapın.
Afiyet olsun

2 yorum:

buğday taneleri dedi ki...

Kabak tatlısı fırında daha güzel oluyor bence de ve nefis görünüyor. Zaten çok severim, yedikçe yiyesim gelir, yapmak istedim şu an ;)

Gurme Şirine dedi ki...

MERHABA BLOGUNUZ İLGİMİ ÇEKTİ VE HEMEN İZLEMEYE ALDIM...
SEVGİLER BANADA BEKLERİM...

Labels