Fırında kabak tatlısı
“O takva sahipleri ki bollukta ve darlıkta Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da böyle güzel davranışta bulunanları sever.” (Âl-i İmrân suresi, 134)
Malzemeler
- 1 kg.balkabağı
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3-4 tane karanfil
Yapılışı:
- Kabak dilimlerini iri parçalar halinde doğrayıp,tepsiye yerleştirin.
- Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde dökün
- Aralarına karanfil ve parça tarçınıda koyun.
- Üzerini folyoyla kapatıp,10 dakika kadar sıcak fırında biraz sulanması için bekleyin.
- Folyoyu alıp,suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Üzerine arzuya göre ceviz ve tarçın döküp servis yapın.
Afiyet olsun
2 yorum:
Kabak tatlısı fırında daha güzel oluyor bence de ve nefis görünüyor. Zaten çok severim, yedikçe yiyesim gelir, yapmak istedim şu an ;)
MERHABA BLOGUNUZ İLGİMİ ÇEKTİ VE HEMEN İZLEMEYE ALDIM...
SEVGİLER BANADA BEKLERİM...
Yorum Gönder