Pages

17 Ocak 2011 Pazartesi

Yer Elması Çorbası


 Tarif portakal ağacından


Malzemeler:

Yaklaşık olarak 750gr yerelması
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç, küp küp doğranmış
yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
yaklaşık 1,5lt kaynamış su
tuz
limon
 Hazırlanışı:
Yerelmaları soyulup limonlu suda bekletilir. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurulur.
Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye eklenir. Mercimeği yıkayıp tencereye ilave edilir ve birkaç kez daha karıştırılır.
Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirilir. Pişince blendırdan geçirip kıvamı koyu gelirse su ilave edilir. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

ekmek

Labels