Pages
17 Ocak 2011 Pazartesi
Yer Elması Çorbası
Tarif portakal ağacından
Malzemeler:
Yaklaşık olarak 750gr yerelması
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet havuç, küp küp doğranmış
yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek
yaklaşık 1,5lt kaynamış su
tuz
limon
Hazırlanışı:
Yerelmaları soyulup limonlu suda bekletilir. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurulur.
Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye eklenir. Mercimeği yıkayıp tencereye ilave edilir ve birkaç kez daha karıştırılır.
Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirilir. Pişince blendırdan geçirip kıvamı koyu gelirse su ilave edilir. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapılır.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
abana
(1)
annelik
(4)
aşure
(2)
balık yemeği
(3)
bebek
(6)
bedava
(1)
blogger template
(1)
börek
(2)
Çikolatalı Rulo pasta
(2)
çocuk gelişimi
(1)
çorba
(2)
doğumgünü
(6)
Efendimiz
(1)
ekmek
(3)
facebook
(2)
fikrimühim
(3)
film
(3)
geridönüşüm
(1)
geziyoruz
(3)
hediye
(11)
hurma
(2)
içecek
(1)
kahvaltılık
(3)
kandil
(7)
kebap
(2)
kek
(6)
kermes
(1)
kitap
(3)
kolay doğum
(1)
kurabiye
(8)
makarna
(2)
mantı
(1)
namaz
(2)
oyuncak
(1)
örgü
(3)
pasta
(8)
poğaça
(1)
puding
(2)
Ramazan
(3)
reçel
(1)
saglik
(2)
sağlık
(3)
salata
(9)
simit
(1)
smoothie
(1)
sobe
(2)
tatil
(2)
tatlı
(7)
template
(1)
turta
(1)
yemek
(4)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder