Pages

4 Aralık 2009 Cuma

Yaş Hurma ve Kolay Doğum





...........

The Lancet" Dergisinin Aralık 24/31, 1983 sayısının 147-77 sayfalarında Michel Odent, "Su Altında Doğum" başlıklı yazısında şunları söylüyor:

"Bizim inanışımıza göre ılık su, doğumun birinci dönemini, noradrenalin ve diğer katekolaminlerin (Adrenalin, noradrenalin vücudu stress ve heyecan durumlarına hazırlar) salgılanmasını azaltmak yoluyla kolaylaştırmaktadır. Sinirsel iletimde ve kasların doğrudan gerilme tesirinde, ayrıca preferik damar faaliyetlerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Bununla birlikte diğer faktörleri mantığa uygun biçimde açıklamak zordur. Meselâ bizim bulgularımıza göre bazen kadının yalnızca suyu görmesi ve suyun havuzu doldurduğunu işitmesi gerekli inhibisyonlar için yeterli olmakta ve kadın, havuz daha tam olarak dolmadan doğum yapabilmektedir. Bizim müşahedelerimize göre, su, doğum yapan kadınların çevresinde olup bitenlere karşı ilgisiz olmalarını sağlayacak bir şuur durumuna kavuşmalarını temin etmektedir.
Havuza giren kadınların bazen doğumları su altında, alışılmadık bir hızla cereyan etmektedir. Ayrıca kadınların çekingenliklerini azaltma mevzuunda da yardımcı olmaktadır.

Bunun için özel bir su gerekmez. Normal şekliyle sular yeterli olur. Netice olarak diyebiliriz ki, herhangi bir hastahanede doğum odasının ve ameliyathanenin yakınında böyle bir havuz yapmak son derece faydalıdır.
"


Bu ifadelerden sonra dönüp Kur'an'ımıza baktığımızda Hz. Meryem'in doğum hâdisesinde şu ifadeleri görüyoruz:

"Sonra doğum sancıları Meryem'i bir hurma ağacına dayanmaya götürdü (mecbur etti) "Ah ne olaydım, bundan önce ölseydim de, unutulmuş olsaydım" dedi... Meryem'i (Cebrail) aşağı tarafından şöyle çağırdı: "— Sakın üzülme, Rabbin senin alt yanında bir "Su arkı" yarattı. Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun"
(Meryem Suresi / 23,24,25,26)


Niçin yaş hurma...
Yaş hurma hakkında, en yeni ilmi araştırmalarda şöyle denmektedir:

Hurmada Oxytoksin maddesi gibi, rahim kaslarını kasıp doğumu hızlandırıp, doğumdan sonra da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamayı önleyen bir madde vardır. Ayrıca hurma, kalın bağırsakları da temizleyip lavman vazifesi görerek doğum ameliyesini kolaylaştırmakta faydalıdır.

Hurmadaki madde, rahim kaslarını kasarken aynı zamanda ağrı da meydana getirecektir. O sırada yukarıda anlatıldığı gibi suyun içinde doğum yapmak veya yakında su sesini, şırıltısını duymak hatta suyun bir yere dolduğunu bilmek, gereksiz yere duyulacak ağrıları yok ederek, çok rahat ve sakin durumda doğum yapılmasını sağlayacaktır.
Hüseyin BAYRAM
kaynak: http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=9348


5 yorum:

sumeyye dedi ki...

evet bunu daha once duymustum..hatta okumustum.. zaten dogum baslı basına mucıze.. bunları okudukca ınsan daha bır ınancla doluyor :) ve Allahın varlıgını bılerek O na sıgınma sansı oldugunu fark edıp daha da bır guven duygusu ıle doluyor..iyi ki inanıyoruz..

elay dedi ki...

s.a.
ziyaretiniz için teşekkür ederim.dünyaya bir baksak bize onun varlığını okadar güzel anlatıyor ki aslında.çok şükür ki müslümanız ve çok şükür ki ona inanıyoruz.a.e.o.

tugbatugba dedi ki...

yaş hurmaya bayılıyorum kurusundan daha lezzetli bence hemde şifa kaynag çok şükür...

Bir Anne dedi ki...

yas hurma gercekten cok lezzetli. bizde var, buyrun gelin, ikram edelim size:)))

paşakızı mutfakta dedi ki...

İlk defa duydum..Doğum yapacak annelere mutlajka söylicemPaylaşım için teşekkürler..

Labels