Pages

10 Nisan 2009 Cuma

"Namazla Yeniden Doğdum"





Bu akşam arkadaşlarla Yaşar Alptekin'in "Namazla Yeniden Doğdum" konferansına katıldık.

Maşallah ne kadar mütevazi bir insan. Namaza nasıl başladığını , neler yaşadığını o kdar güzel anlattı ki...

Bu arada tişörtünde 5 Vakit Namaz yazıyor.

"Namazla Yeniden Doğdum" kitabını okumanızı tavsiye ederim. Özellikle namaza başlamak isteyenler, namaza başlamasını istediğiniz yakınlarınız için...

İkinci kitabı "Hacca Gittim" çıkmış.







Sizlerle konferanstan notlar paylaşmak istiyorum:


* Ben şu an 5 yaşındayım.Çünkü namaza başlayalı 5 sene oldu.Namazdan önceki yıllarımı yaşanmamış sayıyorum.


*Her namazımı ilk ve son namazım gibi kılmaya çalışıyorum. İlk kıldığım namazı unutamıyorum. O tadı tekrar almak için Rabbime hep dua ediyorum.

* Evden çıkarken abdestli çıkarım.Çünkü abdest zırhımdır.

*Evde namaz kılarken özel kıyafetim var onunla kılıyorum.Rabbimin huzurundayım, nasıl birinin yanına giderken süsleniriz ben de namaz kılarken özel giyiniyorum.


*İnsanlar neden sanki batmış gemiden kaçıyor edasıyla çıkıyorlar?

http://video.google.com/videoplay?docid=1915541898538113470 dinlemenizi tavsiye ederim.

*****************************************

Aşağıdak yazıları ise http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=520839 buradan aldım:

Yaşadığınız değişime sebep olan olaylardan bahseder misiniz?
O gün yoğun bir günümdü. Eve geldim ve ses olsun diye bir müzik kanalını açtım. İlk gelen ses 'Ünlü işadamlarımızdan Sakıp Sabancı'nın cenazesi öğlen namazından sonra kaldırılacaktır' oldu. Bu cümlenin ne öncesini ne de sonrası duydum. Vücudumda müthiş bir titreme hissettim. Ve hemen içimden müthiş bir şekilde cenazeye gitmek geldi. İstiyordum, ama cenaze namazında ne yapılır, onu bile bilmiyorum. Bir arkadaşımla birlikte Fatih'e gittim. Avludan içeriye girdiğimde tamamen farklı bir havaya büründüm. Her adımımda bedenim küçülerek egomun azaldığını fark ettim. Benim kontrolümün dışında bir şeyler gelişmeye başladı. Yılanın deri değiştirmesi gibi bedenim tamamen değişmeye başladı. Etrafıma bakındım; kimileri saatine bakıp vaktin geç olduğunu düşünüyordu. Kimileri 'Meşhur birilerini görebilir miyim?' diye gelmişti. Ve ben garip bir biçimde yerimde sabit olmama rağmen sanki tek tek onların yanına gidip yaşadıklarını hissediyordum. Sonra uzağımdaki tabutu gördüm. O anda orada yatan kişinin Türkiye'nin en zengin adamlarından biri olduğunu ve sahip olduğu hiçbir şeyi götüremediğini acı bir şekilde fark ettim. En kötüsü de ne benim ne de orada bulunan hiç kimsenin bunun farkında olmadığını anlamamdı. İnsanlar sanki sinema salonunda on dakika ara verip fuaye alanında vakit geçirir gibiydiler. Sadece ellerinde bardakları eksikti. Tam o sırada çam ağacının dibinde gözlerini kapamış dua mırıldanan bir teyzeye gözüm takıldı. Sanki bütün insanların uğultusu durdu ve sadece ikimiz kaldık. Sonra ben bir uykudan uyanır gibi oldum. Arkadaşıma dönüp onun da benim de şaşırdığım bir şey söyledim. "Bana namaz kılmasını öğretir misin?" dedim. Akşam 22.00'ye kadar bana namaz kılmayı öğretti.

devamı http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=520839

4 yorum:

SEVİL dedi ki...

merhabalar canım bende cok istiyorum aslında namaz kılmayı bir ara kıldım sonra tekrar bıraktım iş yerinde kılmak cok zor oluyor acıkcası şimdi tekrar kılmaya başlasam sanki gösteriş yapıyorum diye düşünürler diye düşünmeye başladım
ben acık bir kadınım ve dogal olarak hem acık olup hem de namaz kıldıgında o zaman sanki gösteriş yapıyorsun diye düşünüyorlar ve alaycı bir tavırla ne o sevil namaz mı kılıyorsun diyorlar ben sırf bu sebepten namaz kılmayı bırakmıştım şimdi senin bu yazını okuyunca ne hat yaptıgımı anladım iş yerinde kılmasamda aslında kazaları kılınabiliyormuş bak bunu ögrendim
bana tekrar namaz kılmamızın hayatımızı nasıl degiştireceğini bir kez daha hatırladım TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞIM
RABBİM KALBİNDEKİNİ VERSİN SANA..
SEVGİLER

BY.CodeR dedi ki...

Bildiğiniz gibi BLOGobik Blog Ödülleri 2009 (Yarışması)'a katıldı. Bu yarışmada başarılı olabilmem için sizlerin o değerli oylarına ihtiyacım var.
Bana ve Siteme destek olmak için

http://2009.blogodulleri.com/blog/blogobik

oy vermeniz yeterli.

Desteklerinizi Bekliyorum.
Teşekkürler!

GeCe dedi ki...

bilmiyordum onun namaza başladığını ilk etkileniş anı ise çok güzelmiş sağol paylaşım için

Nilay dedi ki...

Merhaba sevgili blogcu dostlarım blog ödülleri 2009 da canımı sıkan ve sizlere de bildirmek istediğim bir durumla karşı karşıyayım. Bildiğiniz üzere yemek kategorisinde sizlerle birlikte yarışıyorum. Düne kadar oldukça keyifli olan bu yarışmada bir blogcu arkadaşımızın http://2009.blogodulleri.com/blog/tarif-i-yemek oy verenlere çay makinası vaadetmesiyle kimin gücü yeterse o oy toplar şekline bürünmüştür. Bende haklı tepki olarak karşılığında gücümün yettiği hediyeleri koymaya karar verdim. Gücü yeten bir arkadaşımız varsa oda araba koysun gazeteye tv ye haber olsun oylarda da patlama olsun...Hepinizin bilgisine tepkisiz kalamayalım.

Labels