Pages

4 Mart 2008 Salı

Alman Pastası


Malzemeler:

Kek:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)

krema:

2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
1 paket vanilya
pudra şekeri

yapılışı:

Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)

Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin

Pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün ben tarifte bir deişiklik yaptım. araya krema sürünce muz dilimleri koydum sonra üzerini kapattım) üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

afiyet olsun.

tarif: http://www.portakalagaci.com

4 yorum:

mer dedi ki...

bunu hep yapmak isitiyorum aklımda ama bi kısmet olmadı. seninki de çok leziz gözüküyor gamze.
birde unu ufak ufak yapıyorlar sanırım. hani profiterol gibi. öyle de güzel olur.
eline sağlık..
ama dietteydim ben, dilimimi sakla :)

yemek dedi ki...

Merhaba, ben de geçenlerde denedim ama sonuç kötüydü.:( Senki çok güzel görünüyor arkadaşım, ellerine sağlık.

yemek dedi ki...

Sevgili Gamze, yorumunuokumadan ziyaretine geldiğim için sorunu cevabını yazmamışım. Cevabım geciktiği için lütfen kusuruma bakma. Şablon değişikliği ve sık girmemem yüzünden gecikti. Firik Antep'e ait bir üründür.Anet dışında satılır mı veye nerde satılır hiç bilmiyorum.Ama belki yöresel ürünleri satan market ve pazarlarda bulabilirsin. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

selam, bende yapmıştım bu pastayı, çok lezzetlidir kendileri ;)

Labels