Pages

22 Temmuz 2012 Pazar

Hunkarima Hünkar Beğendi yaptım



Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki:

Ramazan ayının ilk gecesi gelince sekiz cennetin bütün kapıları açılır. Bu ay boyunca cennet kapılarından hiçbiri kapanmaz.
Cenâb-ı Hak, bir nidacıya şöyle ilan etmesi için emir verir:
Ey hayır arayan kişi, gel! Ey kötülükte ileri giden kişi, bırak! Günahlarının bağışlanmasını dileyen yok mu, bağışlansın!
Dilekte bulunan yok mu, dileği verilsin!
Tövbe eden yokmu, tövbesi kabul edilsin!'
Bu durum fecir doğup sabah oluncaya kadar böyle devam eder. Cenâb-ı Hak, her gece iftar vakti azabı hak etmiş bir milyon kişiyi cehennemden âzat eder."

(Beyhakî) İmam Gazâlî - Kalplerin Keşfi/102. Bölüm -
Mübarek Ramazan Ayının Fazileti

Dün iftarda farklı bir yemek denemesi yaptım.Bismillah deyip başladım.
Eşim közlenmiş patlıcan ve eti sevdiği için bu tarifi denedim.iyi ki denemişim. ikimiz de çok beğendik.
Tarif Oktay Usta'nın yemek kitabından.

Malzemeler:
  • 250 gr dana eti
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 sivribiber 
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • sıcak su
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Beğendisi için:
  • Közlenmiş patlıcan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Hazırlanışı:

Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz.
Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz.
 Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça, sıcak su, biber ve küp küp doğranmış domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.  

Beğendisi: Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup acısını gidermek için sıcak suyun altına tutuyoruz. Küçük küçük doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanları unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz.

Afiyet şifa olsun

19 Temmuz 2012 Perşembe

Hayirli ramazanlar



“Sahur yemeğinde bereket vardır. Bir yudum su bile içecek olsanız sahura kalkmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü sahura kalkana ALLAH rahmet eder, melekler de bağışlanmaları için dua ederler.” (Müsned, 3:44)
İşte onlar iman edip gönülleri Allah’ın zikriyle, O’nu anmakla huzur bulan kimselerdir. İyi bilin ki gönüller ancak Allah’ı anmakla itminana (huzura) kavuşur.” Rad süresi 28. Ayet YÜREKTEN KOCAMAN BİR DUA EDİYORUM SİZLERE ... RABBİM HİÇ KİMSEYİ ORUÇ HARİÇ AÇLIKLA TERBİYE VE İMTİHAN ETMESİN Rabbim! Bu Ramazan-ı şerifi bizlere; sana layık bir kul olabilmek için vesile kıl.. Amin..

ekmek

Labels