Pages

24 Aralık 2017 Pazar

Yesil Mercimekli Pilav








29 Aralik 2014

Yeşil mercimekli bulgur pilavı 

1,5 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su ****Hazırlanışı****
Yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika). Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir. Bulgur ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip karıştıralım. Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Dinlendirip servis edelim. Afiyet şifa olsun.
*** Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemenizi tavsiye ediyorum. 



Hiç yorum yok:

Labels