Pages
24 Aralık 2017 Pazar
Yesil Mercimekli Pilav
29 Aralik 2014
Yeşil mercimekli bulgur pilavı
1,5 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su ****Hazırlanışı****
Yeşil mercimek 2 bardak su ile hafif haşlanır (kaynamaya başlayınca altı kısık olarak 5 dakika). Tereyağı ve sıvı yağ karıştırılır ince doğranmış soğan eklenip biraz pembeleştirilir. Bulgur ve tuz eklenip karıştırılır. Üzerine kaynattığımız mercimekleri suyu ile birlikte (suyunu hiç süzmeyin) ekleyip karıştıralım. Suyu üzerine 1 parmak çıkacak kadar ekleyelim ve orta ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Dinlendirip servis edelim. Afiyet şifa olsun.
*** Mercimekleri haşladığımız suyu dökmemenizi tavsiye ediyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Labels
Efendimiz
(1)
Ramazan
(3)
abana
(1)
annelik
(4)
aşure
(2)
balık yemeği
(3)
bebek
(6)
bedava
(1)
blogger template
(1)
börek
(2)
doğumgünü
(6)
ekmek
(3)
facebook
(2)
fikrimühim
(3)
film
(3)
geridönüşüm
(1)
geziyoruz
(3)
hediye
(11)
hurma
(2)
içecek
(1)
kahvaltılık
(3)
kandil
(7)
kebap
(2)
kek
(6)
kermes
(1)
kitap
(3)
kolay doğum
(1)
kurabiye
(8)
makarna
(2)
mantı
(1)
namaz
(2)
oyuncak
(1)
pasta
(8)
poğaça
(1)
puding
(2)
reçel
(1)
saglik
(2)
salata
(9)
sağlık
(3)
simit
(1)
smoothie
(1)
sobe
(2)
tatil
(2)
tatlı
(7)
template
(1)
turta
(1)
yemek
(4)
Çikolatalı Rulo pasta
(2)
çocuk gelişimi
(1)
çorba
(2)
örgü
(3)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder