·
Oktay usta usulü pamuk gibi revani
Malzemeler
.
· 4 Yumurta
1 Su B. Toz şžeker
1 Su B. İrmik
2 Corba K. TereyağŸı
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Su B. Un
ÜZERİ İÇİN:
1 Su B. Hindistan Cevizi
1 Corba K. Kakao
Kaymak
ŞERBETİ İÇİN:
4 Su B. Su
3,5 Su B. Toz şžeker
Yarım Limon
1 Su B. Toz şžeker
1 Su B. İrmik
2 Corba K. TereyağŸı
1 Pk. Vanilya
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Su B. Un
ÜZERİ İÇİN:
1 Su B. Hindistan Cevizi
1 Corba K. Kakao
Kaymak
ŞERBETİ İÇİN:
4 Su B. Su
3,5 Su B. Toz şžeker
Yarım Limon
İlk olarak şŸerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişŸiriyoruz. SoğŸumaya bırakıyoruz. Yumurta ve toz şŸekeri karışŸtırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz. ErimişŸ tereyağŸı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karışŸtırdıktan sonra yağŸlanmışŸ borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmışŸ 180 derece fırında pişŸiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra soğŸuk şŸerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz. Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağŸına alıyoruz. Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karışŸtırıyoruz. Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz. Çemberleri çıkartıyoruz. Kaymak ve yeşŸil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder