Dün iftarda farklı bir yemek denemesi yaptım.Bismillah deyip başladım.
Eşim közlenmiş patlıcan ve eti sevdiği için bu tarifi denedim.iyi ki denemişim. ikimiz de çok beğendik.
Tarif Oktay Usta'nın yemek kitabından.
Malzemeler:
- 250 gr dana eti
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 sivribiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- sıcak su
- tuz, karabiber
- zeytinyağı
- Közlenmiş patlıcan
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
- tuz, karabiber
- zeytinyağı
Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz.
Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz.
Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça, sıcak su, biber ve küp küp doğranmış domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.
Beğendisi: Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup acısını gidermek için sıcak suyun altına tutuyoruz. Küçük küçük doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanları unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz.
Afiyet şifa olsun
3 yorum:
enfes gözüküyo, ellerinize sağlık(:
dualarda buluşmak dileğiyle,
bereketli, hayırlı, mağfiret dolu ramazanlar..
Ellerinize sağlık,enfes gözüküyor:)hayırlı ramazanlar...
afiyet olsun cnm :)
Yorum Gönder