Pages

16 Eylül 2012 Pazar

Fincan keki



Tarif kekevi.com dan

1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 buçuk çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
1 paketten biraz az kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Yumurta, süt ve tozşekeri orta boy bir kasede çatalla çırpıp karıştırın.
Unu, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte eleyip karışıma ilave edin.
Bir spatula yardımıyla çok fazla karıştırmadan birbiri ıslatıp akıcı bir hamur haline gelene kadar karıştırıp bırakın.
6 adet orta boy kahve fincanına muffin kağıtları yerleştirin veya katı yağ ile yağlayıp unlayın.
Kek hamurunu fincanlara paylaştırın.
Fincanları alacak yayvan bir tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurun ve ocağı açın.
Tencerenin üzerini bir mutfak havlusu ile kapatıp kapağını kapatın. Bu sayede buharlaşan su keklerin üzerine damlamayacaktır.
Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısabildiğiniz kadar kısıp 20 dakika bu şekilde pişirin.
Altını kapatıp 15 dakika daha kapağını açmadan beklettikten sonra kekleri tencereden alıp soğumaya bırakın.



İlk defa salça yaptım bakalım tutacak mı çok merak ediyorum.

3 kilo domates aldım, 2 ye bölüp kabuklarını soymadan rondodan geçirdim.

Tencerede 45 dk kadar kaynattim.
Kavanozları da çaydanlıkta kaynattigim
Su ile calkaladim.
Salçaları koyup hemen sıcak sıcak ağzını kapattım.
Güneş görmeyen bir yere ters çevirdim.
Arkadasım püf noktasını söyledi sagolsun , soğuyana kadar yerinden oynatmamak gerekiyormuş, bakalım nasıl olacak

15 Eylül 2012 Cumartesi




Hediye


Adım adım.com dan bedava eğitici bebek aktivite kitabına sahip olmak isterseniz   tık tık..


ekmek

Labels