Pages

11 Kasım 2010 Perşembe

Balkabaklı Muhallebi


Kızım 9,5 aylık oldu.  Maşallah hareketli bir bebek. Onun için elimden geldiğince değişik tarifler deniyorum. Bu sefer kızım için birkaç kere balkabaklı muhallebi yaptım. Maşallah severek yiyor.Yapımı gayet kolay ve pratik..
Malzemeler:


Yarım dilim balkabağı

1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu

1,5 çay bardağı su


 Yapılışı:


Balkabakları küp küp doğrayıp tencereye koyulur. Göz kararı su eklenir. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen balkabakları  iyice ezilir.



Muhallebi pişirilir ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edilir.

Afiyet olsun.

4 Kasım 2010 Perşembe

arpa şehriye pilavı



Tarif    Devletşah arkadaşımızdan


İçindekiler


1 su bardağı arpa şehriye


 1,5 yemek kaşığı tereyağ

 1 yemek kaşığı sıvı yağ

 göz kararı tuz

 Kaynar su



Hazırlanışı



 Arpa şehriyeler yağda iyice kavrulur.

 Üzerini yaklaşık 1 cm geceçek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.

 Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.

yarım  su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.

ekmek

Labels