Pages

17 Haziran 2010 Perşembe

kandiliniz mübarek olsun


Ey Rabb-i Rahîmimiz..!
Efendimiz Aleyhisslâtu Vesselâm'ın Hürmetine;
Günahlarımızı Afv-ı Mağfiret Eyle..!
Dualarımızı Hayırlarla Makbul, Tevbelerimizi Kabul Eyle..!
Bizleri Efendimiz'in Ahlâkı ile Ahlâklandır..!
kandiliniz mübarek olsun

11 Haziran 2010 Cuma

3.Evlilik yıldönümü pastamız



27 Mayıs 3.evlilik yıldönümümüzdü. Hem de kızımız 4.ayını bitirdi.
Tarifi bir türlü yayınlamak nasip olmadı, nasip bugüneymiş.



Tarif tarif defterinden

Çilek mevsimindeyiz benim de en çok sevdiğim pastadır bu. Kışın muzla, yazın da şeftaliyle denedim. Ama en güzeli aşağıdaki tarif...

Malzemeler:

PANDİSPANYA İÇİN
3 yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincaı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Birkaç damla limon suyu

KREMA için: 1 paket vanilyalı puding
3 su bardağı süt

ÜZERİNE : 1 paket çilekli jöle (Dr Oetker ya da Kenton kullanıyorum) ve tarifine göre su
2-3 avuç çilek (ikiye bölünmüş)

Önce pandispanya hazırlanır. Yumurta ve şeker koyu yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Derince bir kalıpta (büyük kare borcam çok ideal) yağlanıp unlanmış olarak 170 derecede pişirilir. Bu arada Krema için puding ve süt karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Jöle paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır.
( ben jöle kullanmadım )
Kalıptan çıkarmadan yapıyoruz bu işlemleri onun için derin bir kalıp kullanın. Soğuyan pandispanyanın üzerine kremayı döküyoruz. ( ben krema yerine evde vanilyalı puding olmadığı için tavuk göğsünün muhallebisinden yaptım :) )

Heryerini iyice kaplayacak pasta görünmeyecek şekilde. Üzerine ikiye böldüğümüz çilekleri hafifçe bastırarak yerleştiriyoruz. En üste jöleyi döküyoruz. Buzdolabında bir gece ya da 5-6 saat bekletiyoruz. Kare kare kesip servis yapıyorum. 3 renkli çok güzel görünüyor.

ekmek

Labels