Pages

31 Mart 2010 Çarşamba

Islak Kek


Tarif http://www.yemekcini.com/kategori/tarifler/kekler/page/2/ blogundan

Misafiler geldiğinde yaptığım keklerden biri..
denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Ekstra Sos İçin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra sıvı yağı, sütü, kakaoyu ve diğer malzemeleri karıştırın. Kek hamurunu tepsiye dökün. 170 – 180 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
2. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, kek hamurundan ayırdığınız ya da daha sonra yaptığınız karışımı dökün. Karışımı daha iyi çekmesi için dökmeden önce çatalla birkaç kez delin.

Labels