Pages

26 Aralık 2009 Cumartesi

Mıhlama



Diyalog yemekleri arkadaşımızın bloğunda mıhlama tarifini görünce hemen denedim.

Sıcak sıcak yapıp yemenizi tavsiye ederim.

3 kaşık mısır unu
2 kaşık beyaz un
3 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvıyağ
biraz su
dilediğiniz çeşit uzayan bir peynir ( ben dil peynir ile denedim)

Yağı eritip unu ve mısır ununu içine atarak biraz kavurun,üzerine bir bardak su ilave edin.
Peynirleri içine atıp eriyene kadar karıştırın.

17 Aralık 2009 Perşembe

Facebook Gülümseme İfadeleri


Bu sitede facebook gülümsemelerini buldum,sizlerle paylaşmak istedim.


Facebook Happy Smiley Face
Facebook Frown Emoticon
FB sticking tongue out nyah nyah
Big grin happy face for facebook chat
Gasp facebook smiley
Winking face book smiley
nerd geeky facebook smiley glasses
cool hot sunglasses smiley face
Grumpy Angry facebook smiley codes
unsure confused fb emoticon
crying sad facebook smilies
evil devil facebook smiley
shark facebook emoticon
:) :( :P :D :O ;) 8) 8| >:( :\ :'( 3:) (^^^)
angel innocent facebook happy face
facebook kiss emoticon
facebook heart love kiki japanese facebook smiley
squint squinting facebook emoticon
confused dazed fb happy face
upset raging smiley for facebook
facebook pacman smileyface
content happy smiley facebook
crackbook robot smileyface
putnam facebook emoticon
O:) :-* <3 ^_^ -_- O.o >:o :v :3 :|] :putnam:

Penguin facebook emoticon
<(")

4 Aralık 2009 Cuma

Yaş Hurma ve Kolay Doğum





...........

The Lancet" Dergisinin Aralık 24/31, 1983 sayısının 147-77 sayfalarında Michel Odent, "Su Altında Doğum" başlıklı yazısında şunları söylüyor:

"Bizim inanışımıza göre ılık su, doğumun birinci dönemini, noradrenalin ve diğer katekolaminlerin (Adrenalin, noradrenalin vücudu stress ve heyecan durumlarına hazırlar) salgılanmasını azaltmak yoluyla kolaylaştırmaktadır. Sinirsel iletimde ve kasların doğrudan gerilme tesirinde, ayrıca preferik damar faaliyetlerinde değişiklikler meydana gelmektedir. Bununla birlikte diğer faktörleri mantığa uygun biçimde açıklamak zordur. Meselâ bizim bulgularımıza göre bazen kadının yalnızca suyu görmesi ve suyun havuzu doldurduğunu işitmesi gerekli inhibisyonlar için yeterli olmakta ve kadın, havuz daha tam olarak dolmadan doğum yapabilmektedir. Bizim müşahedelerimize göre, su, doğum yapan kadınların çevresinde olup bitenlere karşı ilgisiz olmalarını sağlayacak bir şuur durumuna kavuşmalarını temin etmektedir.
Havuza giren kadınların bazen doğumları su altında, alışılmadık bir hızla cereyan etmektedir. Ayrıca kadınların çekingenliklerini azaltma mevzuunda da yardımcı olmaktadır.

Bunun için özel bir su gerekmez. Normal şekliyle sular yeterli olur. Netice olarak diyebiliriz ki, herhangi bir hastahanede doğum odasının ve ameliyathanenin yakınında böyle bir havuz yapmak son derece faydalıdır.
"


Bu ifadelerden sonra dönüp Kur'an'ımıza baktığımızda Hz. Meryem'in doğum hâdisesinde şu ifadeleri görüyoruz:

"Sonra doğum sancıları Meryem'i bir hurma ağacına dayanmaya götürdü (mecbur etti) "Ah ne olaydım, bundan önce ölseydim de, unutulmuş olsaydım" dedi... Meryem'i (Cebrail) aşağı tarafından şöyle çağırdı: "— Sakın üzülme, Rabbin senin alt yanında bir "Su arkı" yarattı. Hurmanın dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. Artık ye, iç, gözün aydın olsun"
(Meryem Suresi / 23,24,25,26)


Niçin yaş hurma...
Yaş hurma hakkında, en yeni ilmi araştırmalarda şöyle denmektedir:

Hurmada Oxytoksin maddesi gibi, rahim kaslarını kasıp doğumu hızlandırıp, doğumdan sonra da ağızları açık kalan damarları sıkıştırıp kanamayı önleyen bir madde vardır. Ayrıca hurma, kalın bağırsakları da temizleyip lavman vazifesi görerek doğum ameliyesini kolaylaştırmakta faydalıdır.

Hurmadaki madde, rahim kaslarını kasarken aynı zamanda ağrı da meydana getirecektir. O sırada yukarıda anlatıldığı gibi suyun içinde doğum yapmak veya yakında su sesini, şırıltısını duymak hatta suyun bir yere dolduğunu bilmek, gereksiz yere duyulacak ağrıları yok ederek, çok rahat ve sakin durumda doğum yapılmasını sağlayacaktır.
Hüseyin BAYRAM
kaynak: http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=9348


ekmek

Labels