Pages

24 Ekim 2009 Cumartesi

Fırında Lüfer


Dün akşamki yemeğimizi eşim hazırladı. Hafif ve leziz bir balık yemeği oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Kısaca anlatmaya çalışayım:

Lüferler temizlenip yıkanır. İçine soğan, domates, havuç ve biber dilimleri koyulur. Zeytinyağı serpilir.Karabiber,tuz,pul biber de eklenip yağlı kağıt serilen fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine de yağlı kağıt koyulup zımbalanır.
Çıkınca da afiyetle yenilir. Eşimin ellerine sağlık...

18 Ekim 2009 Pazar

Teşekkürler fikrimühim, teşekkürler colgate







Fikri mühimin düzenlediği kampanya kapsamında Colgate hediye paketim geldi.

Paketin içinden 1 adet 360 deep clean diş fırçası, 0-2 yaş arası çocuklar için diş fırçası ( sanki kızımız olacağını biliyorlarmış gibi pembe renkli çocuk diş fırçası göndermişler, çok hoşuma gitti) ,
1 adet colgate total beyazlatıcı diş macunu , 1 adet colgate plax sensitive ağız bakım suyu

Biz şu an misvak özlü colgate kullanıyoruz, bitince hediye gelen macunu kullanacağız. Eşim ağız bakım suyunu kullandı, beğendiğini söyledi.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Unlu Kıyır Kıyır Börek


Tarifi papatya prensesin bloğundan aldım.


Pazartesi akşamı eşimin arkadaşları çaya geldiler. Değişik bir börek yapayım dedim. Ve hemen papatya prensesin böreğinden yaptım.Milföy gibi çıtır çıtır leziz bir börek oldu. Teşekkürler papatya prenses.


Yorucu bir gündü. Artık hamileliğim 5,5 ay olduğu için çok fazla ayakta durmak zor oluyor. Akşam belim tutuldu.Acaba bel ağrısı 5,5 ayda olur mu önerisi olan varsa yorumunuzu bekliyorum.

Ben tarife geçeyim.

Malzemeler:

3 tane yufka
3 tane haşlanmış patates
1 büyük kase kaşar peynir rendesi ve lor karışımı
100 gr eritilmiş margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
Un
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Patatesler haşlanır. Ilındıktan sonra soyup, rendelenir. Üzerine kaşar peyniri rendelenip, lor, tuz ve karabiber ilave edip karıştırılır.

Margarin eritilir ve sıvıyağla karıştırılır.

Sofraya bir tane yufka serilir. Yağlanıp ve her tarafına elekle un elenir. Yufkanın yarısını, diğer yarısının üzerine kapatılır ve tekrar yağlayıp unlanır. Kenar kısımlarından iki parmak içe katlanır.(bunu rulo yaptığımızda düzgün olsun diye yapıyoruz.) Kenara bolca iç harçtan koyulur ve rulo olarak sarılır. Dilimlenip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye börekleri dizelim.

Yağ karışımı olan kabınızda az miktarda yağ kalacak, üzerine bir iki kaşık su eklenip ve fırçayla böreklerin üzerine sürülür. Üzerine kızarana kadar pişirilir.

Sıcak sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun

ekmek

Labels