Pages

22 Kasım 2008 Cumartesi

Karnabahar kızartma



Malzemeler:
1 küçük karnabahar
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
sıvıyağ(kızartmak için)
1 limon
Süslemek için

1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağ
Pulbiber
Nane
Hazırlanışı
Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür.
Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 10-15 dakika haşlanır.(Limon karnabaharın kokusunu alması için)

Süt, yumurta ve un çırpılır. Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır.
Yoğurt çırpılır. Sarımsak rendelenip ilave edilir. ( ben sarımsak katmadım) Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir.( bu aşamayı da yapmadım. sadece yoğurt üzerine pulbiber ve nane serptim)
Karnabaharlar servis tabağına alınır. Üstüne yoğurt dökülür. Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir .
Afiyet olsun.

11 Kasım 2008 Salı

Kağıtta Kek




Malzemeler:




2 yumurta


2 çay bardağı şeker


3,5 çay bardağı un


1 çay bardağı sıvı yağ


2 çorba kaşığı yoğurt


1/2 çay bardağı süt


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


1 paket kuş üzümü


Derince bir kaba, iki çay bardağı şekeri koyuyoruz. İçine 2 yumurtayı kırıp, 10 dakika çırpıyoruz.
iyice birbirine karışan şeker ve yumurtanın içine kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Birkaç kez çırptıktan sonra yoğurdu, sütü ve yağı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım iyice pürüzsüz bir hal alana kadar işleme devam ediyoruz.

Elenmiş un ekleyip minik kek kâğıtlarına göz kararı koyuyoruz.

Üzerlerine kuş üzümlerini gelişi güzel serpiştirip fırına veriyoruz. Önceden iyice ısıtılmış fırında, 175 derecede 20 dakika boyunca pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


ekmek

Labels