Pages

23 Haziran 2008 Pazartesi

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 26 - Semizotu salatası




Malzemeler:

Bir demet semizotu

Bir demet dereotu

2-3 diş sarımsak

1 salatalık

Zeytinyağı, tuz


Yapılışı:

Semizotu temizlenir ve iyice yıkanır. Yıkanan semizotlarının yaprakları koparılarak büyük bir kâseye konur. İnce ince kıyılmış dereotu ve ince doğranmış salatalık semizotuna ilave edilir. İnce kıyılmış sarımsak yoğurda katılır. Yoğurt iyice karıştırılır. Bu karışım semizotunun üzerine dökülür. Tuz ve zeytinyağı ilave edilir. Salata karıştırılır ve servis yapılır.


tarif : http://genclik.zaman.com.tr/?bl=17&hn=1512


Afiyet olsun.

7 Haziran 2008 Cumartesi

Vişneli smoothie

Malzeme:

250 ml vişne suyu, 1 adet muz, 200 gr çekirdekleri çıkartılmış vişne (dondurulmuş veya taze olabilir) ,1 çorba kaşığı bal, 4 adet buz, 4 top vişneli dondurma


Hazırlanışı:

Blendera vişne suyunu, kabaca doğradığınız muzu, vişneleri ( eşim vişne bulamadığı için ben kiraz kullandım, güzel oldu) , balı ve vişneli dondurma toplarını ( çilekli dondurma topuları kullandım ) ve buz küplerini koyun. 2-3 dakika buzlar iyice kaybolana kadar karıştırın. Servis bardaklarına alıp, bekletmeden servis yapın. Pipet veya kamış yoluyla da içilebilir.

Afiyet olsun...

tarif: http://cumaertesi.zaman.com.tr/?hn=5578

ekmek

Labels