Pages

25 Mayıs 2008 Pazar

Soslu Tavuk



Malzemeler:

göz kararı sıvıyağ
domates ve biber salçası
kekik
tuz

Bir arkadaşımın tavsiyesiyle yaptığım kolay ve pratik bir yemek...
Tavuk pirzola veya tavuk bagette deneyebilirsiniz.
( annemlere gittiğimde hindi pirzolaya denedik, güzel oldu.)

afiyet olsun.

8 Mayıs 2008 Perşembe

Açma



AÇMA


Malzemeler:


3 su bardağı süt

3 çorba kaşığı tozşeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 yaş maya

1 çorba kaşığı tuz

Aldığı kadar un



Önce aygazda süt,şeker,sıvıyağ ılıtılır. Aygaz kapatılıp maya eklenir.Maya kaşık yardımıyla eritilir. Geniş bir kaba dökülür , un ve tuz eklenir, yoğrulur. Hamur haline gelince üzeri kapatılıp ( ben poşete sarıyorum,üzerine sofra bezi örtüyorum ) 1 saat bekletilir.


Fırın yağlanıp açmalar şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir.

Önceden ısınan 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyetle yenilir.



Afiyet olsun...


ekmek

Labels