Pages

19 Mart 2008 Çarşamba









“Ben ve bu dünya, yolcu ve altında gölgelediği ağaç misaliyiz. Bir müddet sonra yolcu yoluna gider ve ağacı arkasında bırakır” buyuran en mübarek yolcu (a.s.m.), çok uzun yıllar önce bugün doğdu.




“Ben ve bu dünya, yolcu ve altında gölgelediği ağaç misaliyiz. Bir müddet sonra yolcu yoluna gider ve ağacı arkasında bırakır” buyuran en mübarek yolcu (a.s.m.), manidardır, doğduğu günden 63 yıl sonra, yine aynı gün dünya ağacını ardında bırakıp, ‘cennette kavuşmak üzere” yola koyuldu. Ardında, elçisi olduğu Kur’ân’ı ve Ehl-i Beytinin taşıyıcılığında sünnet-i seniyyesini miras bırakarak... Rabb-i Rahîm’in hepimizi cennette onunla kavuşmayı bize nasip edecek bir iman, şuur ve yaşayışla nimetlendirmesi duası ve o kudsî nebiye salât u selam ile...




Kandiliniz mübarek olsun.

4 Mart 2008 Salı

Alman Pastası


Malzemeler:

Kek:

2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)

krema:

2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
1 paket vanilya
pudra şekeri

yapılışı:

Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı)

Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin

Pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün ben tarifte bir deişiklik yaptım. araya krema sürünce muz dilimleri koydum sonra üzerini kapattım) üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

afiyet olsun.

tarif: http://www.portakalagaci.com

ekmek

Labels